Communicatiebureau voor gemeentes, provincies en overheidsorganisaties

Aan het werk met beleid, zodat beleid werkt.

Van abstract beleid naar concrete acties met zichtbaar effect.

Hoe kom je daar wanneer je als overheid mensen in beweging wilt brengen, wilt overtuigen en wilt helpen? Bij KR communicatie vertalen we beleid naar doelgerichte communicatie en campagnes, om er vervolgens ook uitvoering aan te geven. Van strategie tot productie en rapportage: als communicatiebureau voor gemeentes, provincies en overheidsorganisaties regelen wij het allemaal. Ben jij klaar voor resultaat?

Dankzij onze vele projecten voor gemeentes, provincies en andere overheidsorganisaties bijten wij ons moeiteloos vast in allerlei soorten beleid. Vervolgens maken we op een pragmatische manier de vertaalslag naar effectieve campagnes die bijdragen aan bewustwording en gedragsverandering.

Zet ons aan het werk met beleid en wij zorgen dat het beleid werkt. Denk aan:

  • Mensen bewust maken van hun eigen bijdrage aan veilig verkeer in hun wijk.
  • Burgers helpen bij het besparen van energie of het verminderen van afval.
  • Het samenbrengen van wijkbewoners om eenzaamheid tegen te gaan.
  • Burgers laten zien dat zij zelf een belangrijke bijdrage aan schone lucht kunnen leveren.

De doelgroep in beweging

Verwacht van ons geen dikke boekwerken of complexe plannen. Wij starten bij de doelgroep en vinden samen met jou de ‘sweet spot’: het punt waarop jouw boodschap of doel het belang of de interesse van je publiek raakt. En daarop pakken we door. Vinden we verdieping. Maken we de connectie. Vervolgens ontstaat de beweging die jij met jouw beleid voor ogen hebt.

Onafhankelijk van middelen

Wij vinden dat het aanwezig zijn op een communicatiekanaal of het ontwikkelen van een communicatiemiddel, nooit een op zichzelf staand doel hoort te zijn. Middelen en media hebben een andere rol: samen vormen ze de weg naar het antwoord op de vraag of het probleem. Precies daarom werken wij middelenonafhankelijk. We maken alleen wat bijdraagt aan een oplossing.

Netwerk met experts

Ons bureau is herkenbaar aan de brede ervaring en expertise op het vlak van communicatie en projectmanagement. Wij helpen je met:

  • het maken van communicatieplannen
  • het creëren en ontwikkelen van een visuele identiteit
  • het oplossen van interne communicatievraagstukken
  • het ontwikkelen en uitvoeren van bewustwordings- en gedragsveranderingscampagnes
  • interventies en focusgroepen op locatie
  • het ontwikkelen en organiseren van events

Door samen te werken met onze externe partners (denk aan onderzoeksbureaus, PR-bureaus, gedragspsychologen, fotografen, webbouwers en eventorganisatoren) kunnen we een vraagstuk breed aanpakken. Wij houden daarbij de regie en zorgen ervoor dat een project vlot en volgens planning verloopt. Met deze aanpak; ADAM (All Disciplines / All Media) kunnen we ieder project in de breedte aanpakken.

Deze overheidsorganisaties gingen je al voor