Concept & Design

Concept & design

Alles begint met een idee.

Een idee wordt een concept en dat concept geven we vorm. Op die manier krijgt het betekenis. Dit is Concept & Design in een notendop.

Wij zien conceptontwikkeling en design als twee fases waarin een idee groeit tot een concrete vorm. Omdat we middelenonafhankelijk werken, kan een design verschillende vormen aannemen. De veelzijdigheid van al die oplossingen, maakt het leuk voor ons. Geen dag is hetzelfde.

Krachtige concepten

Conceptontwikkeling klinkt misschien vaag, maar is het zeker niet. Een krachtig concept is namelijk altijd gebaseerd op concrete doelstellingen. Zo geeft het antwoord op vragen als: welk probleem gaan we oplossen? In welke hoek vinden we de juiste insteek? Als deze antwoorden er zijn, start de fase van het conceptdenken. Een sterk concept is inspirerend en breed inzetbaar. Het is een paraplu waaronder meerdere uitingen passen. Waarvoor haakjes te maken zijn die allemaal aansluiten bij hetzelfde doel. Dat betekent zeker niet dat uitingen er allemaal hetzelfde uitzien. Maar ze linken wel altijd aan de basisgedachte die aan het concept ten grondslag ligt. Precies dat maakt een concept krachtig.

“It is in the combination of words and visuals that the magic of understanding often happens.” — Alberto Cairo

Uitmuntende uitvoering

Het vertrekpunt van een concept bestaat uit treffende woorden. Ze laten je dromen en brengen de doelgroep in beweging. Deze woorden versterken we met beeld. Want het is die combinatie die leidt tot effectieve communicatie. 

Onze ontwerpers verrassen altijd. Wij zijn pas echt gelukkig wanneer we merken dat opdrachtgevers even stil worden van onze ontwerpen. Altijd willen we de juiste snaar raken. En mensen inspireren om nóg verder te denken dan waar de opdracht eigenlijk om vroeg. Rake fotografie wisselen we af met krachtige typografie en knallende kleuren. Subtiele tinten gieten we in strakke lay-outs met speelse illustraties. Stijlvast zijn we zeker niet, stijlloos ook niet. We zien onszelf eerder als stijlvolle kameleons die doen wat er nodig is. En meer dan dat. 

Cases