Gemeente Gorinchem

Zeker op de Fiets!

Voor de gemeente Gorinchem en de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is verkeersveiligheid een belangrijke prioriteit. Daarom hebben wij een interactieve film ontwikkeld, getiteld ‘Zeker op de fiets!’. Met deze film worden kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs op een aansprekende en interactieve wijze voorbereid op veelvoorkomende, uitdagende verkeerssituaties in de gemeente Gorinchem.

Van idee tot lesmethode

Het begon met een idee van onze opdrachtgever bij de Gemeente Gorinchem. Al vroeg zagen we de potentie van het project en het belang voor de regio en daardoor groeide de scope van de opdracht. Samen met het verkeerseducatie programma SCHOOL op SEEF is de video een lesmethode geworden voor basisscholen in en om Gorinchem. Van een lineaire opzet transformeerde het naar een bijzonder interactief project met verschillende routes, en klassikale spelelementen.

We gebruikten geen acteurs, maar recruteerden middelbare scholieren die deze routes dagelijks fietsen. De film is daardoor super geloofwaardig en hyper lokaal van opzet.

Ga voor de volledige film naar www.zekeropdefiets.nl

Meer weten over Zeker op de Fiets?

Tinja Kamp legt je uit hoe we tot een lesmethode kwamen.

Tinja Kamp
tinja@krcommunicatie.nl
078-6143102