Privacy statement KR Communicatie

In deze privacyverklaring van KR Communicatie (hierna KR of ons) lees je hoe wij als bedrijf omgaan met jouw gegevens. Wij vinden het belangrijk dat je op de hoogte bent hoe wij met jouw gegevens omgaan. In deze privacyverklaring leggen we uit welke gegevens we gebruiken, wat het doel is en voor hoelang ze worden opgeslagen. Ook vind je terug wat jouw rechten zijn, het gaat immers om jouw gegevens. 

Algemene gegevens:
Kokshoorn / Riemens B.V.
Vrieseplein 2, 3311 NK Dordrecht
KvK-nr 23091295 

KR Communicatie verzamelt op drie verschillende manieren privacygegevens, deze worden alle drie afzonderlijk besproken en toegelicht.

Hoe bewaren wij jouw gegevens?

1. Beheer klantgegevens
Voor de uitvoering van een overeenkomst tussen een opdrachtgever en KR Communicatie zijn wij genoodzaakt persoonsgegevens van opdrachtgevers op te slaan. Denk hierbij aan persoonsgegevens die nodig zijn overleg, bewaken van de voortgang en de uiteindelijke afronding van een project.

Deze persoonsgegevens bij KR worden geregistreerd in twee verschillende systemen, namelijk via de boekhoudsoftware van Exact en op de beveiligde server van KR. De gegevens van onze klanten zijn zorgvuldig beveiligd via de tweestapsverificatie in de software van Exact, hierdoor waarborgt KR de beveiliging van privacygegevens van haar klanten en leveranciers. 

Wij bewaren de gegevens van onze klanten nooit langer dan nodig is op basis van wettelijke regelgeving en voor het volledig uitvoeren van opdrachten. In Exact worden gegevens van klanten en leveranciers direct verwijderd op basis van bovenstaande eisen. De server is beveiligd en alle mailaccounts zijn voorzien van een code. 

Op de server van KR, worden gearchiveerde mailwisselingen (e-mail) en privacygegevens ouder dan 7 jaar verwijderd. 

2. Aanmelding nieuwsbrief
Op onze website krcommunicatie.nl kunnen personen zich aanmelden voor het ontvangen van een e-mailnieuwsbrief, ook wel “KR-Update” genoemd. Deze e-mailnieuwsbrief is commercieel van aard en bevat klantencases, nieuwsberichten en achtergrondnieuws. De e-mailnieuwsbrief wordt maximaal 1 x per kwartaal toegezonden.

Men kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via de website krcommunicatie.nl. Om de aanmelding te voltooien is alleen een e-mailadres nodig. Het e-mailadres wordt direct in de datebase van ons Mailchimp account toegevoegd.  Het contactformulier van Mailchimp is voorzien van een SSL-certificaat, waardoor gegevens, in dit geval het e-mailadres, op een veilige manier op de server wordt geplaatst. 

De gegevens worden voor een onbepaalde tijd op de server van Mailchimp geplaatst. De ontvanger van een e-mailnieuwsbrief kan zich altijd afmelden voor de e-mailnieuwsbrief. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@krcommunicatie.nl of op de link te klikken onderaan de e-mailnieuwsbrief. De verzonden e-mailingen worden maximaal vijf jaar lang bewaard op de server, daarna worden deze verwijderd uit de database.

Het kan voorkomen dat medewerkers van KR u tijdens een gesprek of meeting vragen om de e-mailnieuwsbrief ook te willen ontvangen. Alleen bij akkoord zal je aan de mailinglist in Mailchimp worden toegevoegd.

Naast het aanmeldformulier kan het voorkomen dat medewerkers van KR Communicatie contacten of relaties benaderen met de vraag om zich aan te melden.

3. Google Analytics
Regelmatig verbeteren wij onze website, om jou een nog betere gebruikservaring te geven. Om onze website te analyseren gebruiken wij Google Analytics. De gegevens zijn anoniem en niet verbonden aan persoonlijke gegevens. Gegevens die wij via Google Analytics meten zijn o.a. de duur van een bezoek en veel bezochte pagina’s.

De gegevens worden vanaf 01-10-2014 bewaard, voor onbepaalde tijd. De gegevens worden niet gekoppeld aan naam, e-mailadres of bedrijf. De gegevens worden enkel binnen de tool Google Analytics bewaard.

Jouw rechten:
Personen waarvan KR Communicatie persoonsgegevens registreert hebben verschillende rechten. De rechten zijn niet van toepassing indien KR Communicatie verplicht is om bepaalde gegevens te verwerken.

Recht op inzage
Personen hebben altijd het recht om hun gegevens op te vragen die geregistreerd staan bij KR Communicatie. Voor een overzicht welke gegevens er van je bekend zijn, stuur een e-mail naar info@krcommunicatie.nl.

Recht op rectificatie
Zijn je gegevens recentelijk gewijzigd of kloppen deze niet? Je hebt het recht om dit door ons te laten rectificeren. Neem contact met ons op en wij passen de gegevens voor je aan.

Recht op wissen van gegevens
Je hebt het recht dat KR stopt met het gebruik van jouw gegevens die bij ons liggen opgeslagen. Je gegevens kunnen alleen worden verwijderd indien dit wettelijk is toegestaan. Stuur een e-mail naar info@krcommunicatie.nl.

Heb je een klacht?
Ben je het niet eens hoe wij met jouw gegevens omgaan? Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag, telefoonnummer 0900 – 2001201 indien er bezwaren zijn.

KR Communicatie behoudt zich het recht de persoonsgegevens openbaar te maken indien dit wettelijk is vereist of wanneer dit nodig is in een juridisch verzoek/proces en als laatst om de rechten, het eigendom of veiligheid van KR te beschermen. Wij trachten ernaar om altijd jouw recht op privacy te respecteren. 

De Privacy statement kan van tijd tot tijd wijzigen indien er nieuwe ontwikkelingen of wetgeving daartoe aanleiding geven. De meest actuele versie vind je altijd terug op onze website krcommunicatie.nl.

Dordrecht, 1 juni 2018.